+86-15280251509
Fujian Yilong New Material Tech. Co., Ltd
Relaterade nyheter
Nyheter

Jämförelse av styrkorna och svagheterna i bambu och trämöbler

Release Time: 2023-12-01 14:59:20         träffar: 7

1. Jämförelsenär det gäller processbehandling

bambu -möbler: bambu bearbetas genom processer som skärning och bindning, och sedan vetenskapligt arrangerade och kombinerade för att balansera olika interna och externa och externa krafter. Den har god seghet och är inte lätt att knäcka eller deformera.

wood möbler: wooden möbler påverkas avsevärt av miljön, och sprickor och deformation är gamla problem med trä möbler.

2. comparison i termer av insekt och mal förebyggande

bambu möbler: during bearbetningen av bambu, ångande och karboniseringsprocesser krävs. Under dessa två processer elimineras parasiterna inuti bambu i princip, och efter att hela processen är klar kommer de inte att ätas av insekter.

wood möbler: the Material av trämöbler genomgår inte processer såsom ånga och karbonisering, och kan endast behandlas med konserveringsmedel och andra materialnär det gäller insekt och malförebyggande. Därför är trämöbler i detta avseende inte lika bra som bambumöbler.

3. Jämförelse ur perspektivet avnaturligt miljöskydd

bambu -möbler: in villkor förnatur- och miljöskydd, tillväxtcykeln för bambu är i allmänhet cirka 5 år, och det är lätt att plantera. När det gäller hållbart utnyttjande har bambu fler fördelar.

vedmöbler:tillväxtcykeln för träd är i allmänhet mellan 20 och 50 år, och till och med lite dyrbart trä kan växa i hundratals år, vilket inte bidrar till hållbar utveckling och miljöskydd. 

4. Jämförelsenär det gäller material

bambu -möbler: huvudmaterialet för bambu -möbler är tillverkade av lim och utsatts sedan för högtemperatur och högpressurbehandling. Därför har materialet från bambumöbler icke -ntoxiskt, har en solid struktur, deformeras inte lätt och är enaståendenär det gäller flamskydd, slitmotstånd och mögelmotstånd.---trämöbler:

materialet av trämöbler bearbetas genomnaturlig torkning, så dennaturliga trästrukturen och färgen som presenteras är mer affinitet ochnärmarenaturen än bambumöbler. \



    zmkm-800_800 (3).jpg    zmkm-800_800 (4).jpg



.n
2024 Fujian Yilong New Material Tech. Co., Ltd Alla rättigheter förbehållna.
Topp